Литва-Латвия-Естония

Вашата оценка
КЕХЛИБАРЕНАТА ПРИБАЛТИКА с полет от Варна
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки Транспорт: Самолет
Цена от: 2100 лв.
Дати на отпътуване: 02.09.2024 г.
Програма
Ранно записване – Отстъпка от обявената цена в размер на 150 лева/турист за резервация направена и предплатена в размер на 30% до 30.04.2024г.


1 ден, 02.09: Вилнюс
Полет от Варна до Вилнюс, в 3:30 часа, с Turkish Airlines, с прeкачване в Истанбул.
Кацане във Вилнюс в 10,40ч. Посрещане на летището.
Панорамен тур и пешеходна разходка с екскурзовод в историческия център на столицата/включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство/: площадът на катедралата, замакът „Гедиминас“, църквата „Св. Ана“, Аушрос- портата на зората, площадът на старото кмтство, Вилнюския университет.
Настаняване в хотела. Свободно време.
Нощувка.

2 ден, 03.09: Вилнюс-Тракай-Каунас.
Закуска. След закуска, в 8,30, освобождаване на стаите и отпътуване с автобус и екскурзовод за Тракай, старата столица на Литва от 14.в. Посещение на готическия замък на острова в езерото Галве. След разходката следва посещение на местен ресторант с традиционна кухня, шоу-кукинг и дегустация на „Kibinai” и “krupnik”, приготвени от нас самите по караймска традиционна рецепта. Караймите са древна и малка етническа група, населяваща Тракай и в наши дни.
В ранния следобяд отпътуване за Каунас. Ще имаме удоволствието да посетим вторият по големина град на Литва и стара столица на държавата. Днес градът предлага на своите гости хармонична смецица от минало и модерност, култура и бизнес. Градът има очарователен исторически център, който предлага на посетителите приказна атмосфера, историко-архитектурни паметници, уютни заведения и много свежи емоции.
Пешеходна разходка в града с екскурзовод.
Настянване в хотел 4* в сърцето на историческия център. Свободно време. Нощувка.

3 ден, 04.09.2024 : Каунас –Рига
Закуска. Отпътуване към Рига, столицата на Латвия, в 8,00 сутринта.
Около обяд пристигане в града – най-големият прибалтийски град и столица на Латвия. Един от най-красивите европейски градове със собствен архитектурен стил, наречен югендщил, оправдано считан за гордостта на Латвия.
Пешеходна обиколка на стария град/под егидата на ЮНЕСКО/ с местен екскурзовод: Шведската порта, барутната кула, Парламета, катедралата „Св. Яков“, къщите на тримата братя, замакът на Рига/отвън/, Националият источивески музей и Музеят на худ. изкуство, лютеранската катедрала. Разходка до площата на кметството, къщата на гилдията на Черните глави, църквата „Св. Петър“, и статуята на бременските музиканти. След разходката ще имаме възможност да дегустираме Riga Balsam- популярната по цял свят местна напитка/включено в цената/.
Настянване в хотел 4*.
Свободно време. Нощувка.

4 ден, 05.09: Рига-Сигулда-Турайда-Гутман или Латвийската Швейцария
Закуска. В 8,00 отпътуване за Сигулда, разположен на територията на Национален парк Гауя. В парка са символичните ключове на трите близки замъка, изградени по бреговете на р. Гауя:Зегеволд/Сигулда/, Фределанд/Турайда/ и Кремон/Кримулда/. Всеки замък е бил център на административна единица-кастелатура. Обект на нашето посещение ще бъде замъкът Турайда, от 13.в.,/ вход, включен в цената/номиниран за „Най-добра есенна дестинация на 2013г.“ от „Гардиан“. Замакът ще ни разкаже своята легенда за Турайдската роза, свързана с намиращата се наблизо пещера Гутман.
Дегустация на вино в местна винарна в Кримулда/вкл. в цената/.
Нощувка в Сигулда, в хотел 3*.

5 ден, 06.09: Сигулда – Талин
Закуска. В 8 часа отпътуване за Талин, столицата на Естония, най-старата в северна Европа.
Около обяд пристигане в Талин. Пешеходна обиколка на средновековния град. Ще се пренесем в света на Андерсен, скътан зад автентичните крепостни стени. Разходката включва Горния и Долния град, най-голямата православна църква на Естония“Александър Невски“, необичайните улички около кметството и кулата Дебелата Маргарита. Ще видим и най-старата аптека, отворила врати през 15 век и функционираща и днес, страдите на Великата Гилдия и Братството на Черноглавите.
Настаняване в хотел 4*.
Свободно време. Нощувка.

6 ден, 07.09: Талин
Закуска.
Свободено време или екскурзия до Хелзинки/доп. заплащане/:
За избралите допълнителната екскурзия:
Рано сутринта/5,00 часа/тръгваме от хотела към пристанището за отпътуване в 7,00 с кораб към Хелзинки, Финландия. Закуска на кораба.
Хелзинки е разположен на брега на Финския залив, грижливо защитен от нрава на Балтийско море от над 300 скални островчета.
Пешеходна обиколка на града с местен екскурзовод, която заповча от пристанището и продължава към историческото сърце на града: площадът на Сената, , Хелзинската катедрала/вход включен в цената/, Правителствения дворец, Хелзинския университет, къщата Седерхолм, Скалната църква.
Свободно време. Отпътуване обратно към Талин с кораб в 19,00. Вечеря на кораба. Пристигане в Талин около 21,30.
Цена на екскурзята: 235 лв., която включва: двупосочен билет на ферибота, закуска и вечеря на кораба, пешеходна екскурзия с местен екскурзовод, вход за катедралата. Екскурзията се заявява до датата на доплащане и се осъществява при мин. 15 души.
Нощувка в Талин.

7 ден. 08.09: Талин или Ягала-Палмсе-Кясму
Закуска.
За избралите да останат в Талин – свободно време.
За избралите вълнуващата екскурзия, посветена на природата на Естния: отпътуване на североизток, към един от най-старите природни паркове на Еастония – Lhemaa.
Завладяващият северен бряг на страната предлага девствени гори, омагьосани рибарски селища и внушителни имения, като имението Палмсе, от 13 век, съчетаващо грандиозна архитектура и драматична история. След негго ще посетим Кямсу-селище-сцена на героични морски подвизи и ще посетим Морския музей, в който се пазят вековни тайни на морето, моряците, близки и далечни плавания и много други.
Около обяд ще се подкрепим с традиционен естонски обяд за да добием сили да завършим този ден на водопада Ягала – висок 8 метра и широк 50 м., най-голения в Естония. С повече късмет по поречието на реката може да видим и пъстърви и сьомги.
Цена на екскурзията 270 лева и включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, входове за посещаваните обекати, обяд. Екскурзията се заявява до датата на доплащане и се осъществява при мин. 15 души.
Връщане в Талин. Нощувка.

8 ден 09.09. Талин – Варна.
Закуска. Освобождаване на хотела. Оставяме багажа в багажното отделение на рецепцията и се отправяме към нашата последна разходка в Талин. За избралите да поспят – освобождаване на хотела до 12 часа. В 16,30 часа среща пред хотела и отпътуване към летището.
Полет Талин – Истанбул-Варна в 19,40 с Turkish Airlines, през Истанбул.
Кацане във Варна рано сутрината на 10.09.2024 – 02.40 ч.

ЦЕНА:

 • Цена на човек при настаняване в двойна стая, на база нощувка и закуска за резервация направена до 30.04.2024: 2100 лв.
 • Цена на човек при настаняване в двойна стая, на база нощувка и закуска за резервация направена след 30.04.2024: 2250 лв.
 • Доплащане за единично настаняване - 590 лв.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Отстъпка за РАННО ЗАПИСВАНЕ – 150 лева/човек за резервация, направена до 30.04.2024 вкл.
Аванс при записване – 30% от крайната сума по договора до 48 часа от потвърждаване на резервацията.
Доплащане: до 01.08.2024 г. вкл.

Цената включва:

 • Сам. Биети Варна – Вилнюс и Талин-Варна сTurkish Airlines, с включен багаж: 30 кг. чекиран и 7 кг. ръчен.
 • Трансфери от/до летища/хотел
 • 1 нощувка ВВ в хотел 4* във Вилнюс -
 • 1 нощувка ВВ в хотел 4* в Каунас
 • 1 нощувка ВВ в хотел 4* в Рига
 • 1 нощувка ВВ 3 * в Сугулда
 • 3 нощувки в хотел ВВ 4* в Талин
 • Туристическа програма и пешеходни турове с екскурзовод и автобус, описана в програмата: Викнюс, Тракай, Каунас, Рига, Талин
 • Екскурзия до Турайда, Сигулда и пещерата Гутман с вкл. входна такса за замъка Турайда..
 • Шоу-кукинг и дегустация на Kibinai и krupnik във Вилнюс, Литва
 • Дегустация на вино в Кримулда, Латвия
 • Дегустация на рижки балсам в Рига, Латвия
 • Обслужване от местни гидове и лицензирани транспортни преозвачи.
 • Водач от ТО
 • Медицинкса застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро.

Цената не включва:

 • Екскурзия до Хелзинки с кораб, с включена закуска, вечеря, екскурзовод, вход за катедралата и пешеходен тур: 235 лева.
 • Екскурзия „Прородата на Естония“ с вкл. обяд, транспорт, гид, входове – 270 лева
  • Екскурзиите се завяват при записване и до доплащането на екскурзията. *Осъществяват се при мин. записани 15 души.
 • Входни такси, градски транспорт, разходи личен характер извън упоменатите в програмата
 • Слушаки по време на екскурзиите – допл. 10 лева за цялата екскурзия
 • Доплащане застраховка Помощ при пътуване за лица над 65 г. – 12 лв.
 • Застраховка Отмяна на пътуване/препоръчителна/
 • Трансфер Добрич-летище Варна-Добрич – 20 лева – по желание, при мин. 10 души
 • Такса гориво, в случай, че авиопревозвачът начисли такива.
 • Бакшиш за шофьорите 10 евро/човек за цялата екскурзия – събират се в началото на екскурзията от представителя на ТО.

ВАЖНО:

 • Допълнителните услуги се заявяват предварително в офиса на туроператора.
 • Цената е валидна за група от минимум 30 души.***
 • Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в самолета.
 • Описаната програма е ориентировъчна и може да претърпи промени по реда на изпълнение на мероприятията или часовете. Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при по- малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите и валутните курсове!

Условие за пътуване:

 • Валиден задрганчиен международен паспорт, с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане. Туристи, пътуващи с лична карта, на свой риск поемат отговорността в случай, че турските власти проявят субективно отношение и не допуснат туриста на борда на самолета; за лицата под 18 години, пътуващи сами или пътуващи с единия от родителите – нотариално заверена декларация за съгласие - оригинал и копие и акт за раждане – копие.

Примерни хотели по програмата:

 • Вилнюс – HILTON GARDEN INN VILNIUS CITY CENTER 4* или подобен
 • Каунас – DAUGIRDAS 4* или подобен
 • Рига – WELLTON RIGA HOTEL & SPA 4*или подобен
 • Сигулда – SIGULDA HOTEL 3* или подобен
 • Талин – PARK INN CENTRAL 4* или подобен

ПОЛЕТИ:

 • 02.09.2024 - VAR -IST- VNO, Turkish Airlines, 03:30 - 04:35 ; 07:50 -10:45
 • 10.09.2024 - TLL - IST -VAR , Turkish Airlines, 19:40 - 23:20 ; 01:40 - 02:40
 • възможна е промяна в разписанието на полетите, за което
ТО не носи отговорност.

Условия за анулации:

Препоръчваме на туристите сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“.
Анулация до 31.05.2024 вкл. – дължи се неустойка в размер на 50 лева такса резервация. Останалата сума се възстановява.
Анулация от 01.06. до 31.07.2024 вкл. – дължи се неустойка в размера на платения аванс по резервацията до момента.
Анулации от 01.08. до датата на отпътуване – дължи се неустойка 100 % от платената сума.
Допуска се замяна на турист с друг, като това е допустимо до 14.08.2024 вкл.
Напишете Коментар
Оценка от 1 до 5
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.