Русия

Вашата оценка
БЕЛИТЕ НОЩИ НА САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Продължителност: 7 дни / 6 нощувки Транспорт: Самолет
Цена от: 1805 лв.
Маршрут:
Бургас - Санкт Петербург - Бургас

Дати на отпътуване: 14.06.2022 г.
Програма
През месец юни в Санкт Петербург се "спускат" белите нощи, за да привлекат хора от цял свят, любопитни както да преживеят тази ежегодна "аномалия" , така и да се възхитят на красотите на един магичен град. Да вдишат пищността на имперската архитектура, да изживеят някои от най-впечатляващите в световен план балетни спектакли. Слейте се и вие с величието на Имперски Санкт Петербург!

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 28.02.2022 Г.

Предимства на офертата:

 • директни полети Бургас-С.Петербург-Бургас
 • 8-дневен престой и разпределение на екскурзиите, предоставящи достатъчно свободно време за отдих и самостоятелно разглеждане
 • Централно разположение на хотела
 • Богат опит на агенцията в направление С. Петербург

ПРОГРАМА

ДЕН 1 : 14.06.2022

Директен полет Бургас – Санкт Петербург в 08:45 ч. Посрещане на летище Пулково от местния екскурзовод. Начало на обзорна екскурзия в С.Петербург(включена в цената). С автобус ще преминете по основните пътни артерии на града, покрай някои от най-известните паметници, архитектурни и исторически забележителности. Ще се запознаете с културата и начина на живот на местните хора. Ще посетим Петропавловската крепост и нейната катедрала, където са саркофазите на членове на царското семейство. Следва трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 2 : 15.06.2022

Закуска. След това, по желание, срещу доплащане (50 лв) посещение на Централния военно-морски музей(включен входен билет и беседа на руски език) и Музеят на Карл Фаберже(входен билет се заплаща и купува на място допълнително – 1500 рубли/човек). Осигурен автобусен транспорт за 4 часа. Централният Военно-морски музей е един от най-големите морски музеи в света. Неговата история датира от 1709 г., когато със заповед на Петър Велики е създадена сграда, в която да се съхраняват чертежите на кораби модели. През 2011 г. е взето решение той да се премести в комплекс Крюковски казарми в района на Площада на труда. Тук са събрани експонати от въоръжението и военния флот на Русия, някои датиращи от създаването му – както в реални размери, така и макети. В Шуваловския дворец е събрана най-голямата колекция от шедьоврите на бижутерската работилница на Карл Фаберже, включваща деветте яйца, изработени за последните двама руски императори. Връщане в хотела. Свободно време.

Нощувка. 00:30-02:30 - По желание, срещу доплащане (96 лв) - Нощна екскурзия с корабче по реките и каналите на С.Петербург с наблюдение на вдигането на мостовете.Връщане в хотела.Нощувка. .

ДЕН 3 : 16.06.2022

Закуска. След обяд, допълнителна екскурзия срещу доплащане - Православните храмове на С.Петербург (цена 77 лв/човек). Разглеждане на храмовете Спас на крови и Исакиевский собор отвън и отвътре. Двете сгради са сред най-разпознаваемите символи на града. Всяка от тях има удивителна история, започваща с идеята и проекта, през строителството, бурните военни години и трудната за църквата епоха на Съветския съюз. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 4 : 17.06.2022

Закуска. По желание, срещу доплащане, екскурзия "Екатеринински и Павловски дворец" (154 лв). Продължителност 7 часа. Екатерининския Дворец е несъмнено най-голямата атракция на Царско село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри. Павловск е най-младото от големите извънградски царски имения в околностите на Санкт Петербург. Наречен на името на император Павел, син на Екатерина Велика, този чудесен неокласически дворец и обширните му паркове са отражение на неговия вкус. Струва си да бъде посетен заради съкровищата в елегантния дворец и заради очарователния парк, който е един от най-големите в Европа. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 5 : 18.06.2022

Закуска. Допълнителна екскурзия в Юсуповски дворец и Ермитаж (цена 165 лв). Юсуповският дворец е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. Историята на Двореца и заобикалящия го парк води началото си от епохата на Петър Първи - времето, в което започва изграждането на младата северна столица на Русия. Дворцово-парковия комплекс се създава в продължение на почти две столетия. От 1830 до 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин. Следва вечерно посещение на Ермитажа. Той е създаден през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II (1729-1796). Открит е за посещения през 1852. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура на 6-19 век. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 6 : 19.06.2022

Закуска. Допълнителна екскурзия срещу доплащане – Петерхоф (Дворецът на Петър I, цена 135 лв). Продължителност 6 часа. Посещение на Петерхоф - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове и фонтани преливащи един в друг и великолепни каскади. Разглеждане на Нижний парк и Большой Дворец отвътре. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 7 : 20.06.2022

Закуска. Свободен ден

ДЕН 8 : 21.06.2022

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полет Санкт Петербург – Бургас 12:45-15:50

ЦЕНAТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет за директен полет Бургас – Санкт Петербург – Бургас с летищни такси и чекиран багаж до 23 кг.;
 • Обзорна екскурзия с посещение на Петропавловската крепост с вкл. входни такси;
 • Трансфери летище-хотел и хотел-летище;
 • 7 нощувки със закуска;
 • Водач от агенцията;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 30000 евро.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Обяди и вечери;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Виза за Русия. Можем да съдействаме за издаването ѝ. Такса за съдействие – 40 лв, консулски такси – 190 лв.;
 • PCR-тестове(ако са необходими);
 • Оскъпяване на застраховка "Помощ при пътуване" за лица над 64 г - 100% (44 лв).

ХОТЕЛ/ЦЕНА Човек в двойна стая Човек в единична стая

Хотел Москва 4* или подобен

1845,00 лв. 2490,00 лв.

-Промоция - 40,00 лв на човек за записване до 28-02-2022

 

Подобни оферти
Белите нощи в Санкт Петербург
полет от Бургас
Русия
8 дни / 7 нощувки
 07.06.2022 г.
от 1740 лв.
Опознай Русия - Санкт Петербург и Москва с полет от Варна
полет от Варна
Русия
МОСКВА И БЕЛИТЕ НОЩИ НА САНКТ ПЕТЕРБУРГ
ПОЛЕТ ОТ БУРГАС
Русия
8 дни / 7 нощувки
 10.06.2022 г.
от 2150 лв.
Напишете Коментар
Оценка от 1 до 5
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.