Русия

Вашата оценка 5 от 1 глас
Опознай Русия - Санкт Петербург и Москва с полет от Варна
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки Транспорт: Самолет
Цена от: 1897 лв.
Маршрут:
Варна-Москва-Санкт Петербург-Москва-Варна

Дати на отпътуване:
Програма
1 ДЕН: Варна - Москва - Санкт Петербург.
Излитане от Варна за Москва. Прекачване в Москва за полет до Санкт Петербург. Пристигане в Санкт Петрбуг. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време или вечеря (по желание). Нощувка.

2 ДЕН: Санкт Петербург.
След закуска екскурзия в Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, включително и френския Версай. Разглеждане на Големия Дворец - Тронната, Балната зала и др., посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Свободно време за обяд. Трансфер до хотела. Екскурзия по желание: Тур с корабче по река Нева (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

3 ДЕН: Санкт Петербург.
След закуска посещение на Ермитажа – един от най-богатите музеи в света с картини на Леонардо да Винчи, Рубенс, Ван Гог и др. След обяд възможност за допълнителна екскурзия до Царско село (по желание, срещу допълнително заплащане) – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН:Санкт - Петербург - Москва.
След закуска, начало на панорамна обиколка на града с екскурзовод. Ще получите обща представа за града. Също така, ще видите прочути паметници на архитектурата – Невский проспект, Исакиевския площад, Сенатския площад, паметника на Петър I, Марсово поле, Лятната Градина и др. Ще посетите Исакиевския събор, храма Спас-на-Крови – един от шедьоврите на руската църковна архитектура и Петропавловската крепост, построена от Петър І. Трансфер до ж. п. гара за отпътуване с влак Сапсан (високоскоростен влак) по маршрута Санкт Петербург - Москва. Пристигане в Москва. Трансфер до хотела. Нощувка.

5 ДЕН: Москва.
След закуска панорамна обиколка на Москва: Кутузовски Проспект, Москва Сити, Поклонная Гора, Врабчовите хълмове, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, ул. Тверская, Измайловски Кремъл, Музей на водката и др. Свободно време за обяд. Екскурзия по територията на Кремъл – архитектурния комплекс, Александровската градина, Катедралата Свети Василий, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския и Архангелския или Благовещенския събор. Възможност за посещение на Оръжейната палата.

6 ДЕН: Москва
След закуска екскурзия Московското Метро. Посещение на Червения площад и Зарядие – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а най-старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин. Свободно време за обяд. Трансфер до известната улица Арбат. Връщане към хотела, самостоятелно (м. Арбатская / Пл. Революции - Партизанская 15 мин). Нощувки.

7 ДЕН: Москва.
Свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или екскурзия по желание. Екскурзия по желание: Екскурзия до Коломенское и парк Царицино - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век с включено посещение на двореца на Алексей Михайлович Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. След обяд посещение на Дворцово - парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествената резиденция на руската императрица Екатерина. Свободно време за разходка из красивия парк с фонтани и езера. Връщане в хотела. Нощувка.

8 ДЕН: Москва - Варна.
Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище. Излитане за Варна.

Пакетната цена е в евро и включва:

 • Самолетен билет за полет с Аерофлот Варна – Москва – Санкт Петербург;
 • Самолетен билет за полет с Аерофлот Москва – Варна;
 • Един салонен багаж до 5 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
 • 3 нощувки със закуска в хотел Орбита (https://spborbita.ru) 3* в Санкт Петербург в стандратни стаи;
 • 4 нощувки със закуска в хотел Дельта Измайлово или Вега Измайлово (https://www.hotel-vega.ru) 4* в Москва в стандратни стаи;
 • Транспортно обслужване по програмата (включително 3 билета за метрото);
 • Автобусни обиколки на забележителности в Москва и Санкт Петербург;
 • Билет за влак Сапсан /Икономична класа/ Санкт-Петербург – Москва. Резервацията е възможна с паспортните данни на туриста;
 • Входни билети в Москва и Санкт-Петербург;
 • Аудио оборудване за основните дни на екскурзия (2 дни в Москва и 1 ден в Санкт Петербург);
 • Покана и ваучер за получаване на виза за Руската федерация.

Пакетната цена НЕ включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Стойността на руската виза за български гражданин със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 180 лв. – необходим е задграничен пасспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат;
 • Хранене (обяд, вечеря) – възможна е предварителна заявка за група от 10 човека от €10 на човек;
 • Бакшиши (шофьор, водач) Обслужване на багаж;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава).

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА: 30
В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 15 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

Полетно разписание:
 • На отиване: Варна – Москва VAR 16:40 - DME 19:55; Москва – Санкт Петербург DME 23:50 – LED 01:25;
 • На връщане: Москва - Варна DME 12:05 – VAR 15:45;

COVID 19:
За ваксинирани:
Ваксинираните пътници на пристигане в РФ трябва да представят негативен PCR тест направен 72 часа преди полета, както и ваксинационен сертификат.
За неваксинирани:
Те трябва да представят негативен PCR тест на пристигане в РФ, след което трябва да правят всеки 72 PCR тест на територия на РФ.

ВАЖНО! Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в съответствие с въвеждане на нови изисквания и разпоредби.

Допълнителни екскурзии:

 • Царское село (вкл. транспорт и лицензирани водачи на територията на музея) - 50 евро на човек;
 • Нощен круиз с отваряне на мост (вкл. трансфер) - 41 EUR на човек;
 • Круиз (вкл. транспорт) - Radisson/Royal Palace - 41 EURO на човек;
 • Царицино-Коломенское (вкл. трансфер, шоу и снимки в костюми) – 50 евро на човек.

Важно:
Възможно е да има промени в последователността на предоставяне на екскурзионните услуги в програмата (потвърждение на програмата - 7 дни преди датата на пристигане). Посещение на Оръжейната палата, Ермитажа и Петерхоф се потвърждава не по-рано от 14 дни преди пристигането.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:
Авансово плащане от 30% депозит на човек при записване;
Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;
2. Необходими данни за всички пътуващи* :
Три имена на латиница по международен паспорт;
Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
Номер на паспорт и дата на валидност;
 • Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни.
3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от цената на пътуването.
Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
ВАЖНО: Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Обменният курс използван за изчисляване на програмата EUR/USD e 1.20.
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Кайро/Хургада са калкулирани с параметри $780/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Важно: За Деца до 18 г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Чужденци влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.
Важна информация:
За пътуване до РФ се изисква валиден международен паспорт и виза. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизане в страната.
Забележка:
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Забележка:
Посочените цени са ексклузивни за обявения период. Минимален брой за осъществяване на програмата – 30
Пътуването не е подходящо за хора с ограничена подвижност.
Дати на заминаване: Човек в двойна стая Единична стая
 
07.06.2022 990 EUR / 1140 EUR 1170 EUR / 1320 EUR
14.06.2022 990 EUR / 1140 EUR 1170 EUR / 1320 EUR
21.06.2022 990 EUR / 1140 EUR 1170 EUR / 1320 EUR
12.07.2022 970 EUR / 1120 EUR 1140 EUR / 1290 EUR
19.07.2022 970 EUR / 1120 EUR 1140 EUR / 1290 EUR
16.08.2022 970 EUR / 1120 EUR 1140 EUR / 1290 EUR

 Цените са с намаление за ранни записвания до 31.01.2022 г.

 

Напишете Коментар
Оценка от 1 до 5
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.