Русия

Вашата оценка 5 от 1 глас
Опознай Русия - Санкт Петербург и Москва с полет от Варна
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки Транспорт: Самолет
Цена от: 1902 лв.
Маршрут:
Варна-Москва-Санкт Петербург-Москва-Варна

Дати на отпътуване: 22.06.2021 г. ,  29.06.2021 г. ,  06.07.2021 г. ,  13.07.2021 г. ,  20.07.2021 г. ,  17.08.2021 г. ,  24.08.2021 г. ,  31.08.2021 г. ,  07.09.2021 г.
Програма
Ден 1
Излитане от Варна с авиокомпания S7 за Москва. Пристигане в Москва на летище Домодедово. Излитане от Москва за Санкт Петербург. Посрещане и трансфер до хотел 3*. Настаняване в стандартни стаи. Свободно време или вечеря по желание. Нощувка.

Ден 2 - Санкт Петербург
След закуска в 09:30 ч. среща в лобито на хотела и отпътуване до Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен още „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, включително и френския Версай. Разглеждане на Големия Дворец - Тронната, Балната зала и др., посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Връщане в хотела. Свободно време или срещу допълнително заплащане Екскурзия по желание: Тур с корабче по река Нева, по време на която ще има възможност да се видят Подвижните мостове.

Ден 3 - Санкт Петербург
След закуска в 10.00ч. среща в лобито на хотела и трансфер до града. Посещение на Ермитажа – един от най-богатите музеи в света с картини на Леонардо да Винчи, Рубенс, Ван Гог и др. Свободно време за обяд и самостоятелно разглеждане на Санкт Петербург или срещу допълнително заплащане Екскурзия по желание до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 - Санкт Петербург - Москва
След закуска освобождаване на стаите. Начало на автобусна панорамна обиколка на града с екскурзовод. Ще получите обща представа за града. Също така, ще видите прочути паметници на архитектурата – Невский проспект, Исакиевския площад, Сенатския площад, паметника на Петър I, Марсово поле, Лятната Градина и др. Ще посетите Исакиевския събор, храм Спас-на-Крови – един от шедьоврите на руската църковна архитектура. Посещение на територията на Петропавловската крепост – мястото от където е започнал Санкт Петербург, заложен и построен от Петър І. Трансфер до ж/п гара и към 15:00 часа отпътуване към Москва с бърз влак „Сапсан“ (пътуването с високоскоростния влак от Санкт Петербутг до Москва продължава около 4 часа). Пристигане в Москва. Трансфер до хотел 4*. Настаняване. Нощувка.

Ден 5 - Москва
След закуска автобусна панорамна обиколка на Москва: Кутузовски Проспект, Москва Сити, Поклонная Гора, Воробьови хълмове и др. Свободно време за обяд. (не е включен в цената). След обяд посещение на Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин, както и най-древните руски икони, включително Троицата на Андрей Рубльов. След разглеждането на галерията предвижване с метро до Кремъл, където се разглежда територията му и се посещава Оръжейната палата. Връщане до хотела с метро. Нощувка.

Ден 6 - Москва
След закуска екскурзия по Московското Метро – разглеждат се 7-8 станции. След което се посещават Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а най–старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин отвън. Свободно време за обяд (не е включен в цената). След обяд пешеходна екскурзия по известната улица Арбат – Стария Арбат с паметниците на Пушкин и Окуджава, сувенирни магазини и прекрасна архитектура, зданието на Министерството на външните работи (МИД). Свободно време. Самостоятелно връщане до хотела с метро. Нощувка.

Ден 7 - Москва
След закуска по желание самостоятелна разходка до Вернисаж в Измайлово (Пазарът Измайлово), свободно време за самостоятелно разглеждане на руската столица или срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия: до Коломенское и парк Царицино - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век с включено посещение на двореца на Алексей Михайлович Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. След обяд посещение на дворцово - парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската императрица Екатерина. Свободно време за разходка из красивия парк с фонтани и езера. Връщане в хотела или по желание срещу допълнително заплащане Екскурзия: Разходка с корабче по река Москва. Най-добрият и отпускащ начин да видите едни от най-важните забележителности на руската столица от борда на корабче по време на мини круиз. Особена романтика придават мостовете над реката, особено вечер, когато са прекрасно осветени. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8 - Москва - Варна
Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Домодедово. Полет за Варна.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
• Самолетен билет за полет с S7 Варна – Москва - Санкт Петербург / Москва – Варна;
• Ръчен багаж 10кг 55х40х23 и 23 кг чекиран багаж
• Летищни такси – 178 € (348 лв.) към 01.11.2019 г.;
• 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Санкт Петербург в стандартни стаи;
• 4 нощувки със закуски в хотел 4* в Москва в стандартни стаи;
• Трансфер летище Санкт Петербург - хотел;
• Трансфер хотел – летище Москва;
• Билет за бърз влак „Сапсап“ (2 Класа): Санкт Петербург - Москва;
• Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Исакиевския събор, Спас-на-Крови
• Екскурзия до Петерхоф;
• Посещение на Ермитаж;
• Панорамна обиколка на Москва;
• Пешеходна обиколка на Кремъл;
• Посещение на Оръжейната палата;
• Посещение на Третяковска галерия
• Входни такси за посещаваните обекти: Оръжейна палата, Третяковска галерия, Спас на Крови, Исакиевски събор, Петергоф, Ермитаж.
• Екскурзоводско обслужване;
• Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания „Уника“ с покритие 30 000 € и асистанс;
• Водач от фирмата организатор по време на пътуването;

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 130 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат;
• Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);
• Допълнителните екскурзии;
Екскурзия ”Тур с корабче по Нева” (при мин. 15 човека) – 45 EUR;
Екскурзия до Царско Село (при мин. 15 човека) – 60 EUR;
Целодневна екскурзия до Коломенское и парк Царицино с посещение на двореца на Алексей Романов (при мин. 15 човека) – 55 EUR;
Разходка с корабче по река Москва (при мин. 15 човека) – 45 EUR;
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 70 г. - 6 ЕUR
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 71 до 75 г. - 11 ЕUR
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 75 до 80 г. - 22 ЕUR
Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания ''Уника'';
• Разходи от личен характер.

ВАЖНО!!!
Възможна е промяна в реда на провеждането на програмата и дните на посещението на обекти.
Всички допълнителни екскурзии се записват и заплащат в България най-късно 30 дни преди датата на тръгване.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
• За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

ЗАБЕЛЕЖКА:
 • За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.
 • Датите, по време на които можете да станете свидетели на белите нощи са: 03.06.2020г. - 01.07.2020г.;
 • Пакетната цена е калкулирана на базата на настаняване на легло в стандартна двойна стая. При желание за настаняване в единична стая или в стая по-висока категория пакетната цена се преизчислява на базата на действащите към момента на резервацията хотелски тарифи.
 • Цената подлежи на потвърждение и е валидна до изчерпване на местата на полета и/или хотела по съответната тарифа.
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в последователността на посещение на туристическите обекти или да ги заменя с равностойни, без това да оказва влияние върху пълния обем на предоставените услуги;
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
 • Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 30 туристи. В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 15 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
1. Плащания:
 • Авансово плащане от 30 % депозит на човек при записване;
 • Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;
2. Необходими данни за всички пътуващи:
 • Три имена на латиница по международен паспорт;
 • Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
 • Номер на паспорт и дата на валидност;
Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.
3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка, е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 30% от цената на пътуването.
Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
Дати на заминаване: Човек в двойна стая Единична стая
18.05.2021 972,5 EUR / 1186 EUR 1179 EUR / 1438 EUR
25.05.2021 972,5 EUR / 1186EUR 1179 EUR / 1438 EUR
01.06.2021 996 EUR / 1186 EUR 1208 EUR / 1438 EUR
08.06.2021 1007,5 EUR / 1214 EUR 1217 EUR / 1466 EUR
15.06.2021 1007,5 EUR / 1214 EUR 1217 EUR / 1466 EUR
22.06.2021 1007,5 EUR / 1214 EUR 1217 EUR / 1466 EUR
29.06.2021 1007,5 EUR / 1214 EUR 1217 EUR / 1466 EUR
06.07.2021 955 EUR / 1137 EUR 1167 EUR / 1389 EUR
13.07.2021 943,5 EUR / 1137 EUR 1153 EUR / 1389 EUR
20.07.2021 943,5 EUR / 1137 EUR 1153 EUR / 1389 EUR
17.08.2021 943,5 EUR / 1137 EUR 1153 EUR / 1389 EUR
24.08.2021 938 EUR / 1130 EUR 1147 EUR / 1382 EUR
31.08.2021 938 EUR / 1130 EUR 1147 EUR / 1382 EUR
07.09.2021 972 EUR / 1130 EUR 1189 EUR / 1382 EUR

 Цените са с намаление за ранни записвания до 28.02.2021 г.

 

Напишете Коментар
Оценка от 1 до 5
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.