Русия

Вашата оценка
МОСКВА И БЕЛИТЕ НОЩИ НА САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки Транспорт: Самолет
Цена от: 2150 лв.
Маршрут:
Бургас - Москва - Санкт Петербург - Бургас

Дати на отпътуване: 10.06.2022 г.
Програма
Екскурзията предоставя възможност да усетите атмосферата на два изключителни града - старата и новата столица на най-голямата държава в Европа.
Белите нощи допълнително ще направят преживяването ви незабравимо!

ПРОГРАМА

ДЕН 1 :10.06.2022

Директен полет Бургас – Москва. Посрещане на летище от местните партньори. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2 : 11.06.2022

Закуска. В 09.00 ч среща с екскурзовода в хотела. 09:00 – 14:00 - Обзорна екскурзия на Москва – ще видите Московските булеварди, Московския университет - пример за Сталинската архитектура, Седалището на Правителството на Руската Федерация, храма на Христос Спасител, Катедралата Св.Василий Блажени.
14:00 – 15:00 – Обяд в местен ресторант.
15:00-17:00 Посещение на Третяковската галерия. Тя е създадена през 19 в. от руския търговец и меценат Павел Третяков със съдействието на брат му Сергей Третяков. В момента експозицията наброява около 130 000 произведения на изкуството. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка

ДЕН 3 : 12.06.2022

Закуска. В 09.00 ч среща с екскурзовода в хотела, Екскурзия в Московски Кремъл - сърцето на Русия, където се намират Успенският, Благовещенският и Архангелският събор, както и Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана.
12:00-14:00 - Посещение на "Оружейная" - освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, царските регалии, царския обоз, каляски, военни трофеи и др. Днес музеят разполага с над 4000 експоната на произведения на руското, европейското и азиатското изкуство от IV-XX век.
15:00-17:00 Екскурзия в московското метро. Ще се запознаете с историята му - първите станции са открити през 30-те години на 20 век. Всяка от тях е с различен дизайн, включващ множество скулптури, мозайки, картини. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 4 : 13.06.2022

Закуска. Освобождаване на хотела. Транспорт с автобус до Ленинградската гара и отпътуване за Санкт Петербург със скоростния влак „Сапсан“.
Пристигане в Санкт Петербург на Московската гара около 14:00 ч. Посрещане от местен екскурзовод.
Начало на обзорна екскурзия в С. Петербург (включена в цената). С автобус ще преминете по основните пътни артерии на града, покрай някои от най-известните паметници, архитектурни и исторически забележителности. Ще се запознаете с културата и начина на живот на местните хора. Ще посетим Петропавловската крепост и нейната катедрала, където са саркофазите на членове на царското семейство. Следва трансфер до хотела. Настаняване.
00:30-02:30 - По желание, срещу доплащане (цена 96 лв) - Нощна екскурзия с корабче по реките и каналите на С. Петербург с наблюдение на вдигането на мостовете. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 5 : 14.06.2022

Закуска. След обяд, допълнителна екскурзия срещу доплащане - Православните храмове на С. Петербург (цена 77 лв/човек). Разглеждане на храмовете Спас на крови и Исакиевский собор отвън и отвътре. Двете сгради са сред най-разпознаваемите символи на града. Всяка от тях има удивителна история, започваща с идеята и проекта, през строителството, бурните военни години и трудната за църквата епоха на Съветския съюз.
Допълнителна екскурзия в Юсуповски дворец и Ермитаж (цена 165 лв). Юсуповският дворец е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. Историята на Двореца и заобикалящия го парк води началото си от епохата на Петър Първи - времето, в което започва изграждането на младата северна столица на Русия. Дворцово-парковия комплекс се създава в продължение на почти две столетия. От 1830 до 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин.
Следва вечерно посещение на Ермитажа. Той е създаден през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II (1729-1796). Открит е за посещения през 1852. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура на 6-19 век. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 6 : 15.06.2022

Закуска. Допълнителна екскурзия срещу доплащане – Петерхоф (Дворецът на Петър I, цена 135 лв). Продължителност 6 часа. Посещение на Петерхоф - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове и фонтани преливащи един в друг и великолепни каскади. Разглеждане на Нижний парк и Большой Дворец отвътре. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 7 : 16.06.2022

Закуска. По желание, срещу доплащане, екскурзия "Екатеринински и Павловски дворец" (154 лв). Продължителност 7 часа. Екатерининския Дворец е несъмнено най-голямата атракция на Царско село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри.
Павловск е най-младото от големите извънградски царски имения в околностите на Санкт Петербург. Наречен на името на император Павел, син на Екатерина Велика, този чудесен неокласически дворец и обширните му паркове са отражение на неговия вкус. Струва си да бъде посетен заради съкровищата в елегантния дворец и заради очарователния парк, който е един от най-големите в Европа. Връщане в хотела.

ДЕН 8 : 17.06.2022

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за обеден полет Санкт Петербург – Бургас.

 ХОТЕЛ/ЦЕНА  ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ ЧОВЕК В ЕДИНИЧНА СТАЯ 

 Хотел Измаилова Делта в Москва

Хотел Москва в С.Петербург

2150.00 лв. 2620.00 лв.

 

 

Подобни оферти
Белите нощи в Санкт Петербург
полет от Бургас
Русия
8 дни / 7 нощувки
 07.06.2022 г.
от 1740 лв.
БЕЛИТЕ НОЩИ НА САНКТ ПЕТЕРБУРГ
ПОЛЕТ ОТ БУРГАС
Русия
7 дни / 6 нощувки
 14.06.2022 г.
от 1805 лв.
Опознай Русия - Санкт Петербург и Москва с полет от Варна
полет от Варна
Русия
Напишете Коментар
Оценка от 1 до 5
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.