Македония

Вашата оценка 5 от 1 глас
Екскурзия: македонска панорама
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки Транспорт: Автобус
Цена от: 265 лв.
Маршрут:
Варна-Осоговски манастир-Скопие-Каньон Матка -Охрид-Манастир „Свети Наум“- Битоля-Солун-Серес

Дати на отпътуване: 01.10.2020 г.
Програма
1 ДЕН: Добрич-Варна –Шумен-Велико Търново- София – Скопие - 732 km
Отпътуване от Добрич в 00.00ч от Младежки дом
От Варна в 00.50ч от Антим-1
От Шумен 5-ти км в 01.50ч
Отпътуване от Търговище от ОМВ на околовръстен път около 02.30 ч.
Отпътуване от Велико Търново Автогара Юг – 03.50ч.
Отпътуване от София в 06,50 ч. от площад "Александър Невски“ по маршрут Гюешево - Скопие. Отбиваме се за да посетим един богат на история манастир - Осоговския манастир, намиращ се в близост до град Крива Паланка; Македония.с двете стари църкви "Св. Йоаким Осоговски", където се пазят мощите на легендарния основател на манастира, и "Св. Богородица", в която блика извор с целебна вода. Пристигане в Скопие и пешеходна разходка в града: катедралата "Св. Климент Охридски", площад "Македония" с паметника "Воин на кон", фонтаните и новите скулптурни композиции от проект „Скопие 2014“, домът музей на Майка Тереза, старият квартал Вароша – скопската чаршия- смесица от византийска и османска архитектура и стотици малки занаятчийски магазини и чайни, църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев, Мемориалният център на Холокоста /без входна такса/, Камара на парламента, Камен мост, Площад Филип II, Капан Хан, Шифт Хамам, Сули Хан, Скопско кале. Настаняване в хотел 3-4*. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН: Скопие – Езерото "Матка" – Манастир „Свети Наум“ - Охрид - 240 km
Закуска. Отпътуване за Охрид. По пътя - посещение на каньона Матка. На това прекрасно място с девствена природа е създадено най-старото изкуствено езеро в Македония, край което се издига манастирът "Св. Андрей" с впечатляващи стенописи, строен по поръчение на брата на прочутия Крали Марко. Отпътуване за манастира „Свети Наум“, основан от Св. Наум Охридски, е разположен на 27 км южно от Охрид, на брега на Охридското езеро, в местност с неповторима природна красота. Разходка в комплекса с местен екскурзовод - църквата "Св. Архангели" с гроба на Св. Наум, парка на охридските извори, параклиса "Св. Петка". Свободно време в парка на охридските извори. Настаняване в хотел 3-4*. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН: Охрид – Битоля –Солун – 290 км
Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 часа): църквата "Св.Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното културно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; Църквата "Св.Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Отпътуване за Битоля – наричан в древността Хераклея, превземан и разрушаван многократно от римляни, готи и византийци. Свободно време за разходка – старата чаршия, смятана за най-красивата стара чаршия в Македония; пешеходна улица Широк Сокак, обградена от красиви романтични и неокласически сгради; прекрасната часовникова кула, датираща от времето на османската империя – гордостта на местното население; църквата Св. Димитър – построена е през 1830 г. според изискванията на османците екстериорът на църквата е оставен семпъл, за разлика от изобилно декорирания с дърво интериор. Отпътуване за Солун.
Туристическа панорамна програма в града: Бялата кула – символ на Солун, построена от Сюлейман Великолепни и служила през вековете като отбранителна кула и затвор, а днес музей; паметника на Александър Македонски, по-известен като Александър Велики – един от най-великите пълководци в историята; Археологическия музей, комплекса Галериус, Агората; църквата “Св. Димитър” – най-голямата православна църква в Солун, където се намират мощите на Свети Димитър – покровителя на града; Ротондата- храм, посветен на Непобедимото Слънце, покровителя на Диоклециан и Галерий; главният площад „Аристотел“- на който са разположени най-известните солунски хотели, множество магазини и приятни кафенета; крайбрежният булевард на „Победата” и прочутата Солунска митница и др. Настаняване в хотел 3-4*. Свободно време. Нощувка.

4 ДЕН : Солун – София - Велико Търново – Шумен – Варна –Добрич – 775 км
Закуска. Отпътуване за България. По пътя се отбиваме в Серес с разглеждане на Акропола на Серес. Разходка в централната част на града: площад "Елефтерия", археологическият музей, църквата "Св. Теодор" (паметник на културата, не е достъпна за посещение). Пристигане в София късен следобед, а в останалите градове късно вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с конформен автобус
• Всички пътни такси
• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
• Лицензиран екскурзовод в Охрид и Скопие
• Медицинска застраховка за лица до 65 год.
• Нощувка със закуска и вечеря в Скопие в хотел 3-4*
• Нощувка със закуска и вечеря в Охрид в хотел 3-4*
• Нощувка със закуска и вечеря в Солун в хотел 3-4*
• Екскурзия до каньона Матка

Цената не включва:

  • Входни такси
  • Входна такса за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие
  • Входна такса за манастира "Св. Андрей" в каньона Матка (60 MKD)
  • Охрид: Самуиловата крепост – 30 MKD, църквите “Св. Климент”, “Св. София”, “Св. Йоан Богослов”, „Св. Богородица” – всяка по 100 MKD; манастира "Свети Наум" – 60 MKD);
  • Скопие: църквата „Св. Спас” – 120 MKD;
  • Доплащане за единична стая – 80 лв за целият период
  • Медицинска застраховка за лица над 65 год. – 6 лв.

Забележки:
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела.
• за 5* хотели – 4 евро /стая/ нощувка
• за 4* хотели – 3 евро /стая/ нощувка
• за 3* хотели – 1.50 евро /стая/ нощувка
• за 2*, 1* хотели – 0.50 евро /стая/ нощувка

Забележка:
• Всички допълнителни мероприятия се осъществяват при мин.20 желаещи.
• Входните такси се заплащат македонски денари на място! Препоръчителна е смяната на валута от България .
• Описаните в програмата часове и поредност на мероприятията са ориентировъчни и могат да претърпят промени в хода да пътуването , без това да ощетява пътуващите.
1 лв около 30 MKD македонски денари
Необходими документи –
Mеждународен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане:
Депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Цена: Човек в двойна /тройна стая Дете до 12г.,настанено с двама възр.
От Варна/Шумен 295.00 лв. 275.00 лв.
Търговище/Велико Търново/Севлиево: 285.00 лв. 265.00 лв.
София: 265.00 лв. 250.00 лв.

 

 

Напишете Коментар
Оценка от 1 до 5
Моля, въведете кода:*
Полетата със * са задължителни.